fbpx
Сьогодні
15:05 26 Бер 2020

У Міносвіти назвали можливий період проведення ЗНО

Дати, на які перенесуть зовнішнє незалежне оцінювання, залежатимуть від того, коли завершиться карантин. Попередньо уряд продовжив обмеження до 24 квітня.

Про це повідомила тимчасова виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій.

Так, якщо навчання відновиться у травні, МОН готове провести пробне ЗНО у травні. А основна сесія тестування відбудеться після 20 червня.

Якщо ж навчання відновиться у червні, пробне ЗНО можуть провести у червні до початку основної сесії, яка має відбутися також у червні.

"Ми готові розпочати ЗНО у червні, липні чи навіть у середині серпня. Якщо у середині серпня — то процедура тестування, отримання результатів, закінчиться в середині вересня. Вступна кампанія завершиться до середини жовтня", — зазначила Мандзій.

Вступну кампанію також продовжать, якщо ЗНО відбудеться у червні. Міністерство має підготувати зміни до правил прийому у заклади вищої освіти.

Про закінчення навчального року – Любомира Мандзій

Т.в.о. Міністра освіти і науки Lubomyra Mandziy розповідає про закінчення навчального року, цьогорічне ЗНО, вступну кампанію і роботу шкіл в період карантину. З-поміж запитань, на які Любомира Мандзій надасть відповіді:▪ Коли закінчиться нинішній навчальний рік?▪ Коли відбудеться ЗНО?▪ Як відбуватиметься вступна кампанія?▪ Як працювати школам в період карантину?Документи, про які йтиме мова під час трансляції:📄 Щодо особливостей організації освітнього процесу під час карантину https://bit.ly/3duzwlh 📄 Щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину https://bit.ly/3doTiyq 📄 Про умови та оплату праці працівників закладів освіти і науки в умовах карантину https://bit.ly/2UjBhtR 📄 Про неприпустимість примусового виселення здобувачів освіти або надання таких рекомендацій здобувачам освіти https://bit.ly/2WMlg15

Posted by Міністерство освіти і науки України on Thursday, March 26, 2020

Також Мандзій розповіла, що Український центр оцінювання якості освіти у середині квітня представить відеоролик про пробне ЗНО. Також вона наголосила на тому, що цьогоріч тестування точно відбудеться.

Водночас державна підсумкова атестація для 4 та 9 класів буде скасована.

Навчальний рік для всіх класів, крім випускників, завершиться 1 липня, як це передбачено законодавством. Для випускників завершення навчально року залежатиме від дат проведення ЗНО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: