fbpx
Сьогодні
22:06 25 Бер 2020

Bihus.Info повідомив, що КМДА доручила лікарням підготувати палати і персонал для VIP-пацієнтів. Кличко відреагував

Видання Bihus.Info повідомило з посиланням на копію відповідних документів, що КМДА доручила низці медичних закладів підготувати спеціальні палати та бригади працівників для лікування пацієнтів, які користуються державною охороною

Копії документів оприлюднено на сайті Bihus.Info.

У відповідному нібито наказі Департаменту охорони здоров'я Київської міської держадміністрації вказано 17 таких медзакладів, серед яких – Олександрівська лікарня, Дитяча клінічна лікарня №7 та Київський міський центр дитячої нейрохірургії.

Відповідно до наказу, палата для спецпацієнта має бути:

  • площею щонайменше 13 кв. метрів
  • мати затінені вікна, бути ізольованою від інших приміщень
  • мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями
  • у палаті або біля неї має перебувати цілодобовий сестринський пост, поруч – приміщення для охорони

V.I.P. пацієнта має обслуговувати спецбригада у складі лікаря, двох фельдшерів і водія, які повинні мати досвід роботи у закладах екстреної медичної допомоги щонайменше 5 років. У разі нестачі таких співробітників бригади мають формуватися з "найбільш кваліфікованих медичних працівників".

За законом держохорона надається низці вищих посадових осіб – президенту, прем'єр-міністру, генпрокурору, голові Конституційного суду, міністру закордонних справ тощо. Проте президент може призначати держохорону також іншим особам, які не входять до цього переліку. Таким чином, коло таких людей може включати не лише вищих держслужбовців.

Мер Києва Віталій Кличко пояснив, що VIP-палати у лікарнях передбачені для перших осіб держави, а не для депутатів і чиновників.

"Що стосується VIP-палат нібито для депутатів та інших чиновників – такого немає! Я підняв інформацію щодо розпорядження, яке опублікували ЗМІ. Зараз з'ясовуємо всі деталі. Справді, завжди так було, що перші особи держави – Президент, Прем'єр-міністр, Голова Верховної Ради – на випадок захворювання повинні мати певні умови. – Окремі палати і щоб поряд знаходилася державна охорона. Така практика завжди була. І, до речі, не тільки в Україні", – йдеться у повідомленні на сайті Кличка.

Кличко підкреслив, що такі умови можуть стосуватися виключно керівництва держави.

лікарні Києва готуються до прийому VIP-пацієнтів

лікарні Києва готуються до прийому VIP-пацієнтів

лікарні Києва готуються до прийому VIP-пацієнтів

лікарні Києва готуються до прийому VIP-пацієнтів

лікарні Києва готуються до прийому VIP-пацієнтів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: