fbpx
Сьогодні
10:28 21 Бер 2020

Міський голова Чернівців просить ввести в області надзвичайний стан

Фото Reuters

У Чернівецькій області, де зафіксовано 25 випадків інфікування китайським коронавірусом, просять ввести надзвичайний стан.

Мер Чернівців Олексій Каспрук звернувся до президента, прем'єр-міністра і секретаря Ради національної безпеки та оборони з проханням ввести на території області надзвичайний стан після того, як були виявлені нові випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2 в регіоні. Про це йдеться у його відеозверненні.

За його словами, кількість хворих буде зростати і необхідно посилити заходи контролю над ситуацією, що дозволить зробити введення надзвичайного стану.

"Переконаний, що саме введення надзвичайного стану дозволить мобілізувати ресурси держави, регіональної влади, підприємств, установ і організацій на боротьбу з коронавірусом", — заявив Каспрук.

Нагадаємо, станом на 20 березня в Україні, за даними МОЗ, зафіксовано 41 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні.

Пацієнт, у якого першого в Україні було зафіксовано COVID-19, уже одужав.

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що вірус буде ширитися Україною та найважче чекає українців попереду. Він закликав населення дотримуватися правил карантину та звертатися до лікарів при симптомах хвороби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: