fbpx
Сьогодні
16:07 20 Бер 2020

В Україні суд винес перше рішення за порушення правил карантину

Шевченківський районний суд Києва 20 березня ухвалив перше в Україні рішення за порушення правил щодо карантину людей. Він оштрафував жінку на 17 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба суду.

Суд встановив, що жителька Києва продавала харчові продукти з рук у невстановленому місці. Цим допустила порушення санітарно-протиепідемічних правил у період дії карантину.

"Особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого статтею 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративний штраф у розмірі 17 тисяч гривень", — зазначили в суді.

Згодом там також уточнили, що такий штраф є мінімальним, а притягнута до відповідальності жінка "не відноситься до соціально незахищеної верстви населення, не є особою похилого віку та здійснювала торгівлю фруктами та овочами в значній кількості".

Напередодні в Івано-Франківську поліцейські склали адмінпротокол на виконувача обов'язків директора візового центру, адже до установи під час карантину вишикувалася довга черга.

Нагадаємо, що Рада ухвалила закон для запобігання коронавірусу: штрафи і позбавлення волі в разі порушення правил карантину.

Радимо читати інформацію про карантинні заходи та коронавірус на сайті Кабінету міністрівМіністерства охорони здоров'я, а також у телеграмі МОЗ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: