fbpx
Сьогодні
16:12 16 Бер 2020

У КМДА заявили, що приватні клініки можуть помилитися з діагнозом на коронавірус

Правоохоронці будуть розбиратися з тими, хто проводить тести на коронавірус за завищеними цінами чи продає псевдоліки від Covid-2019.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на брифінгу у КМДА на запитання про те, що в одній із приватних клінік можна зробити тест за півтори тисячі.

Поворозник: "Цією клінікою (імовірно, йдеться про EuroLab, де за 1600 грн можна зробити тест) було поставлено кілька позитивних проб – після того, як вони пройшли референс-лабораторію, вони всі були анульовані.

Зараз не можна спекулювати. В умовах тотального дефіциту хтось пробує заробити якісь шалені кошти. На це однозначно будуть реагувати правоохоронні органи – у тому числі і на тести у півтора тисячі, і на спроби продавати ліки від коронавірусу, яких на сьогодні не існує".

У КМДА нагадали, що місто закупило швидкі тестсистеми для первинного виявлення коронавірусу. Близько 5 тисяч тестів розподілені між 7 лікарняними закладами. Однак ці тести – виключно для тестування у лікарнях, бо аналіз пов'язаний із забором крові.

Крім того, швидкий тест не дає 100%-ї точності – тому дослідження мають включати у себе і огляд лікаря, і прослуховування. А в разі позитивного тесту відповідний біоматеріал надсилають на ретельніший аналіз.

Паворозник також сказав: "На сьогодні на вечір очікуємо ще майже 4 тис. тестів для лікувальних закладів міста Києва".

Він зазначив, що на митній території України вже є 100 тестів, які дають результат з аналізу слини.

"Спочатку були з крові, тепер є й зі слини. Ми їх протестуємо, і до кінця тижня у нас буде також достатня кількість тестів для визначення захворювання коронавірусом", – сказав він.

У Києві з 17 березня закриють заклади торгівлі, ресторани, спортзали, окрім продуктових магазинів, банків, аптек та АЗС.

Де в Києві можна пройти експрес-тест на коронавірус: список лікарень.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: