fbpx
Сьогодні
13:28 15 Бер 2020

Протидія коронавірусу: очільник МОЗ запропонував тимчасово закрити ресторани і кафе в Україні

Фото unsplash.com

Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець запропонував тимчасово закрити в країні заклади громадського харчування для запобігання поширенню коронавірусу.

Про це він заявив під час обговорення законопроєкту "Про протидію коронавірусу", який розробляє Міністерство охорони здоров'я, повідомила пресслужба відомства.

"Досвід іноземних країн показує, що закриття закладів громадського харчування — дієвий захід у боротьбі з коронавірусом. Вважаю, що нам треба діяти на випередження, чітко та рішуче", — сказав Ємець.

З 12 березня по всій країні введено карантин на три тижні, що передбачає закриття дитячих садків, шкіл та університетів, а також скасування розважальних масових заходів. Карантин триватиме до 3 квітня.

Раніше Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців, розповівши про низку заходів для мінімізації поширення коронавірусу територією України.

В Україні 17 березня буде повністю обмежено авіасполучення через новий тип коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, що МЗС України наполегливо рекомендує громадянам не їздити за кордон.

В Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Читайте також:

Як і коли потрібно робити експрес-тест на коронавірус

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: