fbpx
Сьогодні
16:37 13 Бер 2020

МЗС України наполегливо рекомендує громадянам не їздити за кордон

Міністерство закордонних справ (МЗС) України рекомендує українцям відмовитися від будь-яких поїздок за кордон через пандемію коронавірусу.

Про це йдеться у заяві МЗС.

«МЗС України наполегливо рекомендує українським громадянам утриматися від будь-яких поїздок за межі України», — наголосили у відомстві.

В МЗС уточнили, що насамперед рекомендують не подорожувати до Китаю, Японії та Південної Кореї.

«А також традиційних, популярних серед українців туристичних напрямків, зокрема Італійської Республіки, Королівства Іспанія, Французької Республіки, Грецької Республіки, ФРН, Арабської Республіки Єгипет, Об'єднаних Арабських Еміратів, Турецької Республіки, Королівства Таїланд, Держави Ізраїль тощо», — йдеться у повідомленні.

Також громадян України просять враховувати, що низка країн вжили обмежувальних заходів через пандемію Covid-19, це зокрема США, Ізраїль, Італія, Франція, Німеччина.

МЗС просить українців, що перебувають за межами країни і де є випадки зараження коронавірусом, дотримуватися вимог місцевої влади та уникати уражених вірусом регіонів. Також відомство просить зареєструватися на вебресурсі «ДРУГ» та повідомити про своє місце перебування до найближчої дипломатичної установи України.

За останніми даними, кількість інфікованих у світі зросла до 126 932. Від захворювань, які викликає коронавірус SARS-CoV-2, у світі померли 4 637 людей. Водночас одужали 68 265 інфікованих.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я ініціює позачергове засідання Ради через коронавірус.

В Україні від коронавірусу померла перша людина – 71-річна жінка.

В Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Читайте також:

Як і коли потрібно робити експрес-тест на коронавірус

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: