fbpx
Сьогодні
21:10 12 Бер 2020

Коронавірус: на вокзалах в Україні місця найбільшого користування пасажирами дезинфікують раз на годину

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що з метою протидії поширенню коронавірусу на вокзалах здійснюється додаткова санітарна обробка поїздів.

Про це Криклій написав у Facebook.

"Проводяться прибирання та дезинфекція вокзальних приміщень, в пасажирських вагонах на шляху прямування та в пунктах обороту, проводиться додаткова дезинфекція в місцях найбільшого користування пасажирами не менше ніж 1 раз на годину", – йдеться у повідомленні.

Обмеження щодо роботи громадського транспорту не встановлюються. На пунктах пропуску на державному кордоні здійснюється температурний скринінг. Запроваджено облік осіб, які в'їжджають з епідемічно небезпечних територій.

"Укрзалізниця" укомплектована засобами індивідуального захисту, підготовлено спеціальні приміщення на вокзалах у разі виявлення осіб із симптомами респіраторних захворювань з метою перевірки підозри на коронавірус", – зазначив Криклій.

Аеропорти працюють у штатному режимі, введено посилений режим поточної дезінфекції. У міжнародних аеропортах виділені приміщення для ізоляторів, проводиться температурний скринінг пасажирів та опитування перед початком прикордонного та митного оформлення міжнародних рейсів.

Аеропорт "Бориспіль" закупить оптичні системи оцінки інфрачервоного випромінювання для попереднього контролю стану здоров'я пасажирів, які прилітають з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом.

Раніше уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Нагадаємо, у Києві запровадив обмежувальні заходи через коронавірус.

Раніше в Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Також МОЗ запустив Telegram-бот, який відповідає на запитання про коронавірус.

Читайте також:

Як і коли потрібно робити експрес-тест на коронавірус

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: