fbpx
Сьогодні
10:27 12 Бер 2020

Кернес не ввів карантин у школах Харкова, заявивши, що батькам нікуди подіти дітей на цей час

Мер Кернес не вводить карантин у школах Харкова. Аргументи: батькам нікуди дівати дітей, рівень захворювань на ГРВІ знижується, скоро канікули.

Сьогодні в школах і садках Харкова продовжаться заняття всупереч постанові Кабміну про карантин.

Про це повідомив у Facebook мер міста Геннадій Кернес.

"Причина перша – за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворювань на ГРВІ в школах. Причина друга – куди батькам подіти своїх дітей на час тритижневого карантину зовсім незрозуміло і для багатьох із них – цей час стає важким випробуванням", – написав він і додав, що вже з 23 до 29 березня школярі підуть на канікули.

Він також підкреслив, що діти не будуть ходити різними кабінетами – всі уроки будуть проходити в одному класі. Школи будуть додатково дезінфікувати, а дітей – щоранку оглядати медики. Кернес додав, що батьки можуть не водити дітей до школи, якщо вважатимуть за потрібне.

Проте в місті будуть закриті театри і кінотеатри, цирк, розважальні центри та ігрові зони в шопінг-моллах. Скасовуються спортивні ігри та заходи, де буде більше 60 учасників.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер не згоден з такою позицією, про що написав у Facebook. Він закликав місцеву владу виконати постанову Кабміну і розпорядження МОЗ – ввести в школах карантин.

Раніше уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Нагадаємо, у Києві запроваджують обмежувальні заходи через коронавірус.

Прем'єр-міністр Шмигаль записав відеозвернення щодо коронавірусу.

Раніше в Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: