fbpx
Сьогодні
09:31 11 Бер 2020

В Естонії заявили про економічну кризу в країні

Естонія вже увійшла у фазу нової економічної кризи, і питання тепер полягає в тому, якою мірою вдасться звести до мінімуму її наслідки.

Про це заявив міністр фінансів країни Мартін Хельма, цитує національна телерадіомовна компанія Естонії ERR.

"Цифри показують, що такого різкого падіння не було з 2008 року. І це буде мати наслідки в реальному житті. Баланси підприємств різко скоротяться, а банки почнуть відкликати кредити або вимагати додаткове забезпечення", — заявив він.

Міністр уточнив, що підприємства, які фінансують себе випуском облігацій, більше не зможуть це робити.

За словами глави естонського Мінфіну, питання тепер полягає в тому, як звести до мінімуму наслідки кризи в країні й витягнути з нього якусь користь: "Однак планування наперед практично неможливо через непередбачувано мінливу ситуацію".

За словами Хельма, уряд не має наміру реагувати на кризу урізанням бюджетних витрат.

"Якщо ми почнемо урізати державні витрати, то ми посилимо спад. Цього нам точно робити не можна", — заявив міністр.

За його оцінками, падіння цін на нафту буде тимчасовим, і ціни повернуться до рівня $60-65 за барель максимум протягом шести місяців. Поки ж в умовах різко здешевілої нафти уряд має намір підтримати сланцевий сектор економіки.

Раніше і Саудівська Аравія, і Росія оголосили про плани наростити обсяги видобутку та експорту нафти при тому, що попит на неї падає. 9 березня 2020 року це спровокувало найбільше за останні 29 років одноденне падіння цін на нафту — на 30%.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: