fbpx
Сьогодні
21:02 11 Бер 2020

Іран передасть Україні "чорні ящики" збитого літака МАУ

Фото Reuters

Іран погодився передати Україні "чорні ящики" пасажирського літака авіакомпанії МАУ, який був збитий в околицях Тегерана 8 січня 2020 року.

Про це у Twitter повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

За його словами, представник Ірану Фархад Парвареш на сесії Ради ICAO в Монреалі заявив про згоду офіційного Тегерана передати бортові самописці.

"Іран погоджується направити "чорні ящики" до України з подальшою передачею Франції у разі, якщо знадобиться додаткова експертиза", – процитував Шевченка слова Парвареша.

Раніше міністр оборони Ірану Амір Хатамі заявив, що бортовий самописець літака МАУ зазнав "значних пошкоджень", і іранські фахівці зараз намагаються його відновити.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф в інтерв'ю американському телеканалу NBC визнав, що Іран не може самостійно розшифрувати інформацію з «чорних скриньок» літака МАУ, який збили біля Тегерана 8 січня, однак не має наміру передавати їх іншим країнам.

А директор із розслідування нещасних випадків Іранської організації цивільної авіації Хасан Резайфар заявив, що Іран більше не буде ділитися з Україною доказами у межах розслідування катастрофи українського літака після того, як аудіо з розслідування потрапило до українських ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: