fbpx
Сьогодні
14:12 10 Бер 2020

Підозрюювана у погрозі президенту депутатка: Дестабілізація в країні не є моїм інтересом

Народний депутат фракції "Європейська солідарність" Софія Федина не згодна ні з висунутою їй підозрою, ні з необхідністю обрання їй запобіжного заходу у вигляді особистих зобов'язань, вважаючи кримінальне переслідування політичним.

Виступаючи на судовому засіданні Печерського районного суду Києва щодо обрання їй запобіжного заходу, Федина заявила, що вона не погоджується ні з підозрою, ні з клопотанням про обрання їй запобіжного заходу за висунутими Державним бюро розслідувань обвинуваченнями.

"Це справа, напевно, не мала б ніякого продовження, якби не політична воля і не політичне замовлення", – сказала парламентарій, додавши, що якщо почитати та проаналізувати все, що пишуть в Інтернеті, то, "напевно, можна було б посадити у в'язницю півкраїни".

Депутат наголосила, що глава держави має бути вдячним за критику. "Я говорила, що якщо головнокомандувач боротиметься за цю країну як лев, захищатиме її всіма можливими способами, то я буду перша, хто стане поруч і підставить плече", – наголосила Федина.

"Ніяка дестабілізація, зокрема в ті способи, на які вказує сторона обвинувачення, не є ні моїм інтересом, ні інтересом людей, які мене обирали до Верховної Ради", – підсумувала вона.

Прокурор у процесі, виступаючи з аргументацією клопотання, заявив, що Федина може перешкоджати розслідуванню, і попросив обрати суд запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Серед зобов'язань, зазначених у клопотанні, – прибувати за кожним викликом слідчого, прокурора або суду, не відлучатися за межі Києва та області без дозволу слідчого і прокурора, здати паспорти для виїзду за кордон.

Наприкінці жовтня 2019 року Володимир Зеленський під час спілкування з добровольцями в м. Золотому Луганської області говорив на підвищених тонах. Після цього на сторінці волонтера Марусі Звіробій (Олена Самбул) у Facebook було оприлюднено трансляцію, в якій вона, а також нардеп від фракції "Євросолідарність" Софія Федина обговорювали візит Зеленського до Золотого.

Нардеп Олександр Качура (фракція "Слуга народу") подав до правоохоронних органів заяву на нардепа та волонтера з огляду на їхні некоректні висловлюванню на адресу Зеленського, а 1 листопада повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за його заявою.

26 листопада ДБР направило до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента України Федині та Самбул. Також до прокуратури було скеровано проект подання до ВР про надання згоди на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

12 лютого 2020 року прокурори Офісу генерального прокурора в приміщенні ДБР повідомили Федині про підозру в погрозі вбивством президенту України, яку вчинено у зв'язку з його державною діяльністю (ч.2 ст.28, ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України).

Також нардеп Федина звернулась до Зеленського через підозру ДБР

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: