fbpx
Сьогодні
12:15 07 Бер 2020

П'ять держав офіційно повідомили ООН про початок суду щодо MH17

Фото Reuters

Україна, Нідерланди, Бельгія, Малайзія й Австралія, які є членами Спільної слідчої групи у справі збитого літака рейсу MH17, офіційно повідомили генсека ООН й президента Радбезу ООН про початок 9 березня судового процесу в Нідерландах у цій справі.

Про це розповів речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

"П'ять держав, у тому числі, Україна, Нідерланди, Бельгія, Малайзія й Австралія повідомили голову Ради Безпеки ООН та генерального секретаря ООН у спільному листі про початок судового засідання в Нідерландах щодо збитого літака рейсу МН17", – зауважив український дипломат.

Він також надав копію документа, відправленого генеральному секретарю ООН та президенту Ради Безпеки Організації.

"Початок кримінального судового розгляду 9 березня 2020 року є важливою віхою для встановлення істини та досягнення справедливості для жертв рейсу MH17 та їхніх близьких, а також притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за збитий літак MH17", – зазначається в офіційному листі.

Як наголошується в документі, Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди й Україна мають повну впевненість, що судовий процес "сприятиме досягненню справедливості відповідно до найвищих міжнародних правових стандартів професіоналізму й незалежності". При цьому нагадується, що резолюція Ради Безпеки 2166 вимагає, щоби всі причетні за знищення цивільного літака понесли відповідальність.

Нагадаємо, судове засідання в Нідерландах відбудеться на підставі доказів, зібраних Спільною слідчою групою за участі правоохоронних органів Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів й України. JIT з 2014 року проводить незалежне міжнародне кримінальне розслідування за фактом збитого російськими силами над Україною літака Малазійських міжнародних авіаліній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: