fbpx
Сьогодні
14:09 06 Бер 2020

У Раді розглядатимуть призначення нового генпрокурора не раніше ніж за тиждень, - нардеп "СН"

Позачергове засідання Верховної Ради, на якому будуть розглядати питання призначення нового генерального прокурора, може відбутися не раніше ніж за тиждень.

Про це заявляє народний депутат фракції "Слуга народу", заступник голови комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас.

"Наступний тиждень у нас – робота з комітетами. Позачергове, якщо й буде щодо призначення, то лише за тиждень", – сказав Іонушас.

Згідно з календарним планом роботи ВР, 10-13 березня депутати працюють у комітетах, комісіях і фракціях, 17-20 березня в режимі пленарного засідання.

Як повідомлялося, фракція "Слуга народу" на засіданні розглядала кандидатуру Іонушаса на посаду генерального прокурора.

5 березня Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що має наслідком його відставку з посади.

Рябошапка під час свого останнього виступу в Раді заявив, що під його керівництвом Офіс генпрокурора працював за законом, а сам він не став нічиїм слугою.

Пізніше стало відомо, що перший заступник генпрокурора Віталій Касько того самого дня написав заяву про відставку, Рябошапка підписав її. До призначення нового глави відомства його обов'язки виконує заступник генерального прокурора України Віктор Чумак.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: