fbpx
Сьогодні
23:09 06 Бер 2020

Порошенко заявив, що суд зобов'язав ДБР закрити справу проти нього: там заперечують

П'ятий президент України та народний депутат Петро Порошенко заявив, що суд зобов'язав Державне бюро розслідувань закрити кримінальну справу щодо нього, за якою його викликали на допит. У ДБР пояснюють, що суд зобов'язав не закрити справу, а повторно розглянути клопотання адвоката Порошенка.

Про це повідомили в пресслужбі Держбюро.

«Судом не встановлено факту незаконності розслідування чи наявності підстав для закриття провадження, а лише скасовано постанову слідчого ДБР, винесену за результатами розгляду клопотання адвоката. Наслідком виконання ухвали може бути нова постанова слідчого центрального апарату ДБР із додатковими посиланнями на обставини кримінального провадження», — йдеться у повідомленні.

Як передає «Интерфакс-Украина», 6 березня Порошенко прийшов до Держбюро розслідувань з вимогою порушити кримінальне провадження щодо депутата від «Слуги Народу» Олександра Дубінського за завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

За словами Порошенка, вчора, 5 березня, суд зобов'язав відомство закриту кримінальну справу щодо нього, яку відкрили за заявою Дубінського про нібито несплату податків.

Як повідомив адвокат Порошенка Ілля Новіков, Шевченківський суд Києва також постановив, що за законодавством ДБР не мало права розслідувати справу щодо Порошенка. За його словами, підслідність у цій справі була змінена, і справа поїхала до НАБУ.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань примусово доправити Порошенка на два допити у ДБР — 28 лютого і 6 березня.

Повідомлялося, що Порошенка викликали на допит до ДБР у справі "державної зради" у Мінських угодах.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом можливого скоєння державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод у 2015 році. Розслідування ініціювали після звернення колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

Порошенко також прокоментував справу ДБР за "держзраду" проти нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: