fbpx
Сьогодні
15:35 02 Бер 2020

МЗС: Україна не хотіла б відкладати наступну "нормандську зустріч", але теж хоче виконання всіх домовленостей

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зазначає, що Україна не хотіла б відкладати наступну зустріч у "нормандському форматі" (Україна, ФРН, Франція, РФ), але теж хотіла б максимального виконання домовленостей лідерів держав у Парижі в грудні 2019 року.

"Ми теж вважаємо, що максимальну кількість досягнутих домовленостей має бути виконано. На жаль, у російській системі, коли від президента залежить рішення практично всіх питань, зустріч із лідером Росії є дуже важливою для подальшого прогресу. Саме тому ми не хотіли б відкладати цю зустріч. Але, напевно, саме це розуміє й Росія, коли говорить, що зустріч поки що не планується", – сказав він на брифінгу.

Пристайко наголосив, що поки що з усіх семи домовленостей лідерів країн "нормандського формату" в Парижі "реалізовано більш-менш" обмін полоненими.

"Ми дуже раді, що це сталося, сподіваємося, що наступний обмін поверне з ув'язнення майже 200 українців.

З решти шести домовленостей, що залишилися, навіть із припинення вогню, до тепер успіху не було досягнуто, що підтверджується черговою смертю нашого військовослужбовця", – пояснив він.

Пристайко зазначив, що у комюніке за підсумками паризької зустрічі лідери держав не записали чіткої конкретної дати наступної зустрічі, тому постійно виникають спекуляції щодо цього питання.

"Ось така проста ситуація: чотири місяці, у квітні, але конкретної дати немає. Тому ми розраховуємо, працюємо, але не обов'язково це має статися саме у квітні", – резюмував він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: