fbpx
Сьогодні
12:15 27 Лют 2020

"Король контрабанди" Альперін дізнавався про обшуки та хід справ завдяки листам на пошту, - ЗМІ

Одеський бізнесмен Вадим Альперін, якого називають «хрещеним батьком контрабанди» та підозрюють у створені злочинної організації, зазвичай був добре обізнаний про заплановані у нього обшуки та хід справ у період, коли детективи вели слідство.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідство.Info».

Журналісти повідомляють, що з власних джерел отримали листування бізнесмена та фрагменти «чорної бухгалтерії», які зберігалися у його телефоні. З цих матеріалів випливає, що Альперін міг платити хабарі за переслідування конкурентів та помсту тим, хто намагався розслідувати його діяльність.

Як повідомляють, мільярдер отримував на пошту листи, де йому невідомий відправник сповіщав про заплановані детективами дії. Тоді ж у месенджері Telegram Вадим Альперін отримав від абонента «Сергей.прокур.область» повідомлення про те, що в Одесу виїхала слідча група, яка вела справу проти бізнесмена. За винагороду співрозмовник Альперіна обіцяв дізнатися обставини справи.

Розслідувачі встановили, що телефон належить керівникові одного з відділів прокуратури Київської області Сергію Красножону. Зазначають, що той заперечив знайомство з одеським бізнесменом, але допустив, що писати могли з його телефону.

Також журналісти повідомляють, що в одному з листів, який називався «Пандеон, підрахунок витрат», йшлося, що на операцію проти однієї з сумських компаній, яка, ймовірно, була конкурентною до підконтрольної Альперіну, витратили понад шість мільйонів гривень.

контрабанда лист

Копія листа, який Вадим Альперін отримав на власну пошту

«Цікаво, що, згідно з цим звітом, значну частину грошей витратили на заохочення суду та правоохоронців. На суди пішло 25,8 тисячі доларів, на поліцію — 30 тисяч доларів та 50 тисяч гривень», — уточнили в розслідуванні.

Нагадаємо, 27 листопада було затримано Альперіна, котрий прийшов до САП.

28 листопада йому вручили повідомлення про підозру.

29 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Альперіну у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 70 млн гривень застави. САП просила взяти Альперіна під варту із заставою в 280 млн грн.

3 грудня Альперін вийшов із СІЗО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: