fbpx
Сьогодні
22:04 26 Лют 2020

В Індії встановили "розумний" світлофор для боротьби з галасливими водіями

Фото CNN

Поліцейські з індійського Мумбаї знайшли спосіб знизити шумове забруднення на вулицях і використовують світлофори, що не перемикаються на зелений, поки водії сигналять один одному.

До декількох світлофорів підключили датчики, які вимірюють рівень шуму.

Як і в деяких інших індійських містах, на світлофорах в Мумбаї відображаються таймери зворотного відліку. До світлофорів були підключені лічильники децибел. Якщо лічильники реєстрували рівень шуму 85 децибел або більше, вогні скидувалися і довше залишалися червоними.

Перші світлофори такого роду були встановлені в листопаді і грудні минулого року.

Пранаям Ашок, представник місцевої поліції, сказав, що експеримент проводився на «кількох важливих перехрестях» по 15 хвилин в день. Він сказав, що наступного місяця буде проведено ще одне випробування — в 10 місцях. Поліція сподівається, що концепція буде потім впроваджена у «всю систему управління рухом».

Поліція називає нововведення «Караючим сигналом» і пропонує автомобілістам: «Не соромтеся сигналити, якщо ви не проти почекати».

Індекс трафіку TomTom, який ранжує міста відповідно до їх завантаженості, назвав Мумбаї четвертим за завантаженістю містом в світі в 2019 році після Бангалора, Маніли і Боготи. За оцінками сервісу, водії в Мумбаї в минулому році втратили в пробках в середньому вісім днів і 17 годин.

В TomTom дещо іронічно підрахували, що за цей час хтось міг прочитати книгу «У пошуках втраченого часу» Марселя Пруста майже півтора рази.

Поліція Бангалора вже заявила, що теж встановить таку систему на основних міських перехрестях, хоча проблема шуму в місті і не така серйозна, як в Мумбаї.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: