fbpx
Сьогодні
19:00 25 Лют 2020

Справа Саакашвілі: суд відмовився заарештувати генерала, який видворив політика з України

Фото Jam-new

Печерський районний суд Києва відмовився помістити під домашній арешт екс-заступника голови Державної прикордонної служби, генерала Артура Піменова, підозрюваного в незаконному видворенні Михайла Саакашвілі з України у лютому 2018 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на матеріали суду.

Державне бюро розслідувань підозрює Піменова в тому, що він, будучи в лютому 2018 року директором департаменту оперативної діяльності Державної прикордонної служби, разом зі своїм підлеглим брав участь у незаконній реадмісії Саакашвілі.

Встановлено, що прикордонники чотири дні спостерігали за ним і 12 лютого 2018 року затримали в ресторані "Сулугуні" в центрі Києва.

Під час затримання прикордонники застосували фізичну силу і наділи Саакашвілі на голову мішок. Його доставили в аеропорт "Жуляни", а потім на вертольоті Держприкордонслужби перемістили в аеропорт "Бориспіль", де посадили в літак на Польщу.

Суд у лютому 2020 року вирішив не поміщати генерала Піменова під домашній арешт і відпустив його під особисте зобов'язання. При цьому екс-прикордонник зобов'язаний здати свої паспорти та не залишати місце проживання без дозволу слідства.

Раніше Верховний суд визнав законною реадмісію Саакашвілі до Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: