fbpx
Сьогодні
23:15 20 Лис 2019

Верховний суд визнав законною реадмісію Саакашвілі до Польщі, той буде оскаржувати

Верховний суд України визнав законними дії щодо реадмісії колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі в Польщу.

Про це повідомляє прес-служба суду в Facebook.

Верховний суд відмовився розглядати позов Саакашвілі до Держприкордонслужби, Міграційної служби та МВС про визнання незаконним його видворення в Польщу в лютому 2018 року.

«Позивач просив визнати незаконними дії цих органів влади від 12 лютого 2018 року щодо виконання рішення компетентного органу про повернення позивача до країни попереднього перебування. Верховний Суд залишив у силі рішення судів попередніх інстанцій, якими М. Саакашвілі відмовлено у позовних вимогах», — йдеться в повідомленні.

Рішення було прийнято під час судового засідання 19 листопада, повний текст постанови буде підготовлений протягом п'яти днів.

«Постанова набирає законної сили з моменту її ухвалення, є остаточним і оскарженню не підлягає», — підкреслюють у Верховному суді.

Верховний Суд визнав законними дії суб'єктів владних повноважень щодо реадмісії Міхеіла Саакашвілі до Республіки…

Posted by Верховний Суд on Wednesday, November 20, 2019

 

Саакашвілі оскаржить рішення Верховного суду України про законність його видворення в Польщу.

«Я оскаржу це рішення в Страсбурзі, де 100% виграю, але це беззаконня, вчинене Верховним судом ще раз показує, наскільки все ще сильно вплив Порошенка у всіх держструктурах України», — написав він у своєму Facebook.

Саакашвілі додав, що буде допомагати нинішньому президенту Володимиру Зеленському «зламати опір і подолати саботаж, який буде все більш очевидним по ходу просування реформ».

Звісно, я оскаржу це рішення в Страсбурзі, де 100% виграю, але це беззаконня, вчинене Верховним судом ще раз показує…

Posted by Mikheil Saakashvili on Wednesday, November 20, 2019

 

У липні 2017 року п'ятий президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував в США.

10 вересня 2017 року Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками і правоохоронцями. Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

12 лютого 2018 року Саакашвілі був затриманий в Києві, після чого доставлений в аеропорт «Бориспіль» і відправлений на літаку в Польщу. МВС України заявило, що згідно з рішенням суду Саакашвілі перебував на території України незаконно, тому був повернутий до країни, звідки прибув.

Саакашвілі повернувся в Україну після того, як 28 травня 2019 року президент України Володимир Зеленський скасував указ Порошенка про позбавлення політика громадянства України.

7 жовтня Головна військова прокуратура відкрила кримінальну справу за заявою Саакашвілі про насильницькі дії при «незаконному» його переміщенні через державний кордон України в Польщу в 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: