fbpx
Сьогодні
21:57 24 Лют 2020

Кабмін посилює заходи безпеки через спалах коронавірусу в Італії, Закарпатська ОДА екстренно скликає епідемкомісію

Фото twitter.com/nikmarino9

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що Україна посилює заходи безпеки у зв'язку зі спалахом коронавірусу.

Про це він заявив під час брифінгу за підсумками засідання оперативного штабу з питань запобігання занесенню і поширенню на території України коронавірусу.

За його словами, усі пасажири, які будуть прибувати літаками з країн, де раніше підтвердилися випадки зараження, будуть перевірятися у тому самому режимі, у якому перевірялися літаки з азійського напрямку.

"У зв'язку з тим, що в Італії новий виток захворювань, ми прийняли рішення про те, що пасажири, які будуть прибувати літаками з усіх країн, у яких зафіксовані підтверджені випадки коронавірусу, будуть перевірятися у тому самому режимі, у якому перевірялися літаки з азійського напрямку, тобто ми посилюємо заходи безпеки в Україні", – заявив прем'єр.

Брифінг за підсумками засідання оперативного штабу з питань запобігання занесенню і поширенню на території України коронавірусу. На зв'язку через Skype Повноважний Посол України в Італії Євген Перелигін.

Posted by Олексій Гончарук on Monday, February 24, 2020

Крім того, він зазначив, що до тих, хто прибуває до України автобусами, будуть вжиті аналогічні заходи безпеки.

"Окрім перевірок в аеропортах, у зв'язку з тим, що у нас багато громадян перебуває в Італії, і багато хто з них приїжджає до України не літаками, а автобусами, через Закарпаття, через пропускні пункти, ми вже організували роботу і з завтрашнього дня там також будуть вжиті аналогічні заходи безпеки", – додав Гончарук.

При цьому прем'єр додав, що на КПВВ вирушає керівник Державної прикордонної служби.

"Сьогодні туди вирушає керівник Державної прикордонної служби щоб особисто проконтролювати і організувати цю роботу. Зараз немає жодних підстав для хвилювання, всі служби задіяні", – зазначив Гончарук.

При цьому прем'єр заспокоїв українців і додав, що якщо буде зафіксовано випадок зараження коронавірусом в Україні, підготовлена достатня кількість боксів для хворих.

"Навіть у випадку, якщо буде зафіксований такий випадок на території України, нічого страшного не відбудеться, у нас підготовлено і достатня кількість інфекційних боксів, і бригад лікарів інфекціоністів, є достатня кількість костюмів, масок, респіраторів. Жодного дефіциту ми не відчуваємо", – підсумував Гончарук.

Крім того, тимчасова протиепідемічна комісія Закарпатської обласної державної адміністрації збереться на екстрену нараду через спалах коронавірусу в Італії.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Як зазначається, засідання тимчасової протиепідемічної комісії при ОДА відбудеться 25 лютого о 10:00.

Для участі в засіданні тимчасової протиепідемічної комісії запросили медиків, митників та прикордонників.

Під час засідання комісія розгляне питання щодо готовності співробітників КПП на кордоні до виявлення осіб, у яких можна підозрювати коронавірус COVID-2019 та налагодження співпраці між співробітниками контрольно-пропускних пунктів та медичними службами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: