fbpx
Сьогодні
12:13 14 Лют 2020

НАЗК розпочало перевірку щодо невнесення Зеленським до декларації витрат на поїздку в Оман

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку з приводу невнесення президентом України Володимиром Зеленським до своєї декларації витрат на поїздку в Оман на початку року.

Про це повідомив нардеп від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко, посилаючись на відповідь Нацагентства на його депутатське звернення.

"Національне агентство на підставі пункту 1 частини першої статті 12 закону України "Про запобігання корупції" скерувало запити до відповідних органів із метою витребування документів, необхідних для проведення контролю своєчасності надання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані президентом України Зеленським В.О.", – йдеться у відповіді НАЗК Гончаренку, яку він оприлюднив у Facebook.

назк оман

Згідно з документом, після обробки запитаних документів Нацагентством, "за наявності підстав буде вжито заходів, передбачених законом України "Про запобігання корупції".

Від себе ж Гончаренко дописав у відповідному пості наступний коментар:

"НАЗК розпочало перевірку, чому Зеленський не вніс до декларації витрати на поїздку в Оман. Раніше (нині екс-глава Офісу президента) Богдан повідомив, що ця поїздка була неофіційною і не являла собою державний візит. Але в декларації президента на його майновому стані відпустка жодним чином не відобразилась. Що ж очікуватимемо новин".

5 січня український Володимир Зеленський разом з родиною був помічений в одному з готелів Оману. Після цього в Офісі президента повідомили, що Зеленський планує провести в Омані зустріч на вищому рівні, під час якої обговорить торговельно-економічне співробітництво двох країн. В ОП уточнили, що президент відправився в поїздку разом з родиною і за власні гроші.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: