fbpx
Сьогодні
14:10 13 Лют 2020

Зеленський нагородив вчених: Ми повинні відкрити Україні та світу наших нових Сікорських і Вернадських

Володимир Зеленський зустрівся з лауреатами премії Глави держави для молодих вчених 2019 року. Зустріч відбулася у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського.

Про це пише пресслужба ОП.

Зеленський ознайомився з роботами лауреатів премії. Також Глава держави оглянув експозицію Фонду Президентів України та вручив лауреатам премії свідоцтва й нагрудні знаки.

нагороди

Президент зазначив, що лауреатами цьогорічної премії стали 40 наукових робіт у сферах інфраструктури, енергетики, оборони, сільського господарства, медицини, екології, кібербезпеки тощо.

"Ми хочемо, щоб роботи переможців не загубились у довгих ящиках столу й були впроваджені не лише окремими українськими підприємствами, а максимально широко та комплексно – наскільки це можливо", – зауважив президент.

За його словами, на сьогоднішню зустріч, крім науковців, були запрошені міністри та представники бізнесу, щоб вони змогли познайомитись одне з одним і запланувати початок співпраці. "Це важливий крок, щоб відновити ефективну комунікацію та партнерство між наукою, владою та бізнесом".

президент з міністрами

Зеленський зазначив, що українці здійснили вагомий внесок у багато сфер – від підкорення космосу до ІТ-технологій, і сьогодні треба зробити все, щоб наші вчені змогли реалізувати себе не у Кремнієвій долині, а на рідній землі. Для цього потрібна підтримка і держави, і приватного сектору.

"Це стосується фінансування, розвитку нових досліджень, маркетингу наукових ідей та впровадження цих ідей у життя. Ми повинні надати імпульс для розвитку української науки. Відкрити Україні та світу наших нових Сікорських, Вернадських, наших Корольових", – зауважив Володимир Зеленський.

Президент також зазначив, що держава має створити нормальні умови для роботи науковців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: