fbpx
Сьогодні
20:50 13 Лют 2020

Милованов заявив, що втрати при зборі зернових можуть складати до 10%

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що зараз втрати при зборі зернових можуть складати до 10%

Про це він написав у Facebook.

"Познайомився із розробниками-переможцями премії для молодих вчених. Є розробки, які дійсно заслуговують на якнайшвидше втілення. Особливо хочу відмітити пропозицію по оптимізації обробки та збору врожаю зернових культур, яка підвищує раціональність використання збиральної техніки. Розробка допомагає приймати більш ефективні управлінські рішення та досягати більшої продуктивності.

Чому це актуально? Зараз втрати при зборі зернових можуть складати до 10%. У масштабі держави – це значні кошти. Додана вартість на гектар складає 50% від відповідного показника у Польщі. Тож нам є куди зростати і подібні представленій сьогодні розробці дуже потрібні всім галузям економіки", – підкреслив він.

Милованов вважає, що нам як країні потрібно більше таких конкурсів та презентацій, держава має стимулювати розвиток винахідництва. Адже інвестиції у людину важливі, якщо ми хочемо щоб українська економіка зростала.

"Наше бачення як Мінекономіки – Україна має до 2024 року перейти у топову групу країн за індексом людського капіталу. Інвестиції у людину разом із ініціативами по залученню інвестицій в економіку (капітальні інвестиції з держбюджету, приватизація, концесії, індустріальні парки, програми підтримки МСБ) дозволять країні досягти амбітних темпів зростання добробуту людей. Через легальну роботу з гідною оплатою праці та умовами ведення бізнесу", – додав міністр.

Раніше Зеленський зустрівся з лауреатами премії Глави держави для молодих вчених 2019 року. Зустріч відбулася у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: