fbpx
Сьогодні
20:47 12 Лют 2020

Парубій прийшов у ДБР і дав свідчення

Фото Reuters

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність", колишній спікер ВР Андрій Парубій свідчив у ДБР у справі щодо перешкоджання виборчому праву ексглави АП Андрія Клюєва, нинішнього нардепа від "ОПЗЖ" Рената Кузьміна та відеоблогера Анатолія Шарія.

Про це Парубій написав у Facebook.

"Щойно вийшов із приміщення Державного бюро розслідувань, де давав свідчення по справі щодо "перешкоджання виборчому праву" (стаття 157 Кримінального кодексу України) під час парламентських виборів 2019 року. В чому ж вбачається моє "перешкоджання"? Виявляється в тому, що я, як Голова Верховної Ради України, звертався до правоохоронних органів із вимогою встановити, чи одіозний поплічник Януковича Клюєв, а також Кузьмін і Шарій перебували в Україні протягом останніх п'яти років. І, відповідно, – чи мають вони право брати участь у виборах", – йдеться у дописі.

Парубій нагадав, що Центральна виборча комісія зареєструвала вказаних осіб кандидатами в народні депутати на позачергових виборах народних депутатів у 2019 році, і після його запиту було встановлено, що вони не мають правових підстав балотуватися, а відтак ЦВК зняла їх з реєстрації.

Раніше у ДБР заявили, що Федині загрожує до 5 років в'язниці.

Нагадаємо, Федині вручили підозру та викликали на допит ДБР через погрози Зеленському.

10 лютого їй обрали запобіжний захід та зобов'язали носити електронний браслет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: