fbpx
Сьогодні
12:05 11 Лют 2020

Президент не відчуває впливу Сороса на Україну

Володимир Зеленський говорить, що не відчуває якогось впливу американського фінансиста-мільярдера Джорджа Сороса на Україну.

"Я не знайомий із людиною на прізвище Сорос. Ніколи з ним не зустрічався. Я точно не один із "соросят". Напевно, є люди, які навчалися за кошти тих чи інших донорських фондів і працювали в компаніях, які були започатковані такими фондами. І один із таких фондів – це фонд Сороса. Я розумію, що фактично вони отримали з фонду цієї людини кошти, за які навчалися за кордоном. Питання впливу пана Сороса на Україну – я його не відчуваю. Я думаю, що це все перебільшення", – сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Зеленський зазначив, що чув і сприймає з гумором термін "соросята", який використовують деякі депутати навіть із фракції "Слуга народу" щодо нинішнього Кабінету Міністрів України.

При цьому президенту не подобається ситуація, якщо весь уряд "однаковий". "Це значить, що не існує іншої думки. Якщо не існує іншої думки, то іноді можуть бути фатальні помилки. Тобто тобі потрібно чути різні речі, різні прогнози, різні ризики. Тому, мені здається, що повинні бути різні – і "соросята", і "антисоросята", якщо хочете так їх називати", – вважає він.

Зеленський наголосив, що члени уряду, працюючи разом, насамперед повинні виконувати свої завдання.

Президент зазначив, що нинішній Кабмін було сформовано з молодих людей, які не зацікавлені брати хабарі, у них інша ментальність, і вони "налаштовані на сам процес". При цьому він зазначив, що наразі є питання щодо змін в уряді, до деяких людей.

"Мені здається наша модель – це молоді люди із західною освітою, плюс наші досвідчені, які розуміються в "апаратці" цій, у вертикалі, розуміють, що там "на землі", як то кажуть, відбувається. Це поєднання може побудувати концепцію нашої країни", – вважає він.

Також Разумков підтвердив слова депутата від партії "Слуга народа" Олександра Дубінського про те, що у фракції є чимало так званих "соросят" (представників організацій, які підтримує американський мільярдер Джордж Сорос – ред.).

"Я тут не погоджуюсь із Олександром Анатолійовичем, мабуть тому, що 40% від фракції у 248 народних депутатів – це забагато. Я розумію, про що казав Дубінський, але я думаю, що все таки менше представників цієї категорії", – сказав Разумков.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: