fbpx
Сьогодні
15:11 30 Січ 2020

Гримчак вийшов на свободу

Юрій Гримчак

Екс-заступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака звільнено з-під варти, повідомив його адвокат Дмитро Мельник.

"Справа Гримчака. Нарешті Юрій Миколайович на свободі!" – написав Мельник у Facebook у четвер.

Дружина екс-заступника міністра Юлія Гримчак також підтвердила цю інформацію. "Юра вільний!" – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні у судовому засіданні розглядали наше клопотання про зміну запобіжного заходу Гримчаку. Ми мали право подавати клопотання через 30 днів. Суддя Широка змінила запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт", – сказала адвокат Тетяна Матяш у коментарі "УП".

Вищий антикорупційний суд продовжив арешт для Гримчака до 14 лютого з можливістю внесення 2 мільйонів гривень застави.

Раніше: 14 серпня 2019-го Гримчака і брата його дружини Ігор Овдієнко затримали за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабаря. За версією слідства, чоловіки попалися «на гарячому» під час одержання частини коштів у розмірі 480 тисяч доларів.
Вони, за даними слідства, вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для ухвалення замовних рішень щодо будівництва.

Обом спершу інкримінували шахрайство в особливо великих розмірах. Проте пізніше Генпрокуратура змінила підозру Гримчаку на «зловживання впливом».

Дружина Гримчака Юлія вважає кримінальне провадження політичним замовленням.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: