fbpx
Сьогодні
17:38 28 Січ 2020

ЄС офіційно розширив санкційний список за "вибори" в окупованому Криму

Фото Reuters

Рада ЄС із загальних питань, що засідала у вівторок у Брюсселі, додала сімох людей до списку осіб, що підпадають під санкції ЄС за "підривання або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

Це випливає з публікації у віснику Євросоюзу "Офіційний журнал".

Цього разу санкції накладено за причетність до організації 8 вересня 2019 року місцевих російських виборів у "незаконно анексованому" Криму та Севастополі.

До списку внесено виконувача обов'язків губернатора Севастополя Михайла Развожаєва, голову Ради міністрів Криму Юрія Гоцанюка, голову законодавчих зборів Севастополя в 2016-2019 рр., а нині заступника голови законодавчих зборів Севастополя Катерину Алтабаєву.

Індивідуальні санкції включають замороження активів фізичних та юридичних осіб в Європейському Союзі та заборону на поїздки до країн ЄС.

Ці обмежувальні заходи було запроваджено вперше у березні 2014 року стосовно осіб та організацій, які в Євросоюзі розцінюють як такі, що "підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України".

Окрім них, у зв'язку з українською ситуацією діють також економічні санкції, що охоплюють окремі сектори економіки Росії, та обмежувальні заходи, що запроваджені у відповідь на "незаконну анексію Криму та Севастополя" та діють на їхніх територіях.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Євросоюз вирішив розширити санкції за "вибори" в Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: