fbpx
Сьогодні
10:10 27 Січ 2020

У Страсбурзі починається зимова сесія ПАРЄ разом з українською делегацією

Зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі розпочнеться у понеділок, 27 січня. У ній візьме участь українська делегація Верховної Ради.

Брати участь в осінній сесії ПАРЄ Україна відмовилася через повернення в асамблею Росії.

"Ми їдемо в повному складі делегації … Це означає, що ми їдемо разом з основними членами та заступниками. У нас є напрацьований позитивний порядок денний разом із нашими партнерами з країн "Балтик +" (Латвія, Литва, Естонія і Грузія — ред), і ми їдемо, щоб відстоювати інтереси України", — заявила голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Єлизавета Ясько, передає Zn.ua.

Наголошується, що сьогодні, 27 січня, в асамблеї оберуть нового президента, а також проведуть дебати про порушення членами ПАРЄ статутних зобов'язань. Про це повідомляється на сайті відомства.

Згідно з даними ЗМІ, в асамблеї планують обговорити функціонування демократичних інститутів в Польщі і повідомлення про політичних в'язнів в Азербайджані.

Також заплановано виступ президентів Грузії і Молдови.

Парламентарії, крім того, обговорять загрози свободі ЗМІ та безпеку журналістів, проблему нелегального перевезення мігрантів і зниклих безвісти біженців, у тому числі дітей, а також проблему торгівлі людськими органами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: