fbpx
Сьогодні
14:30 24 Січ 2020

ЄСПЛ зареєстрував скаргу через затримання архієпископа Климента в Сімферополі

Європейський суд з прав людини зареєстрував скаргу через затримання російськими силовиками архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента весною 2019 року на автовокзалі в Сімферополі.

Про це в Фейсбук повідомив юрист українського Регіонального центру прав людини Сергій Заєць.

"Європейський суд зареєстрував скаргу на затримання Архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента (керуючого Кримською єпархією Православної церкви України в Криму) владою Росії на початку березня 2019 року. Тоді він збирався виїхати до Ростова для участі в судовому засіданні у справі Павла Гриба", – написав Заєць .

У коментарі Крим.Реаліі Заєць уточнив, що сторона захисту скаржилася на неправомірне затримання.

"Його затримали і протримали цілий день. Йдеться про 5-ої статті – право не бути затриманим", – сказав юрист, додавши, що поки не відомо, коли точно розглянуть цю скаргу.

Російські силовики затримали архієпископа Кримської єпархії ПЦУ Климента 3 березня 2019 року на автовокзалі в Сімферополі, коли він планував відвідати судовий розгляд у справі заарештованого в Росії громадянина України Павла Гриба в Ростові-на-Дону. Увечері в неділю архієпископа Климента відпустили без складання протоколу і пред'явлення звинувачень.

Після затримання Климент повідомив Крим.Реаліі, що його звинуватили в тому, що він, перебуваючи на сімферопольському ринку, "лаявся нецензурною лайкою". Російські силовики також стверджували, що архієпископа Климента затримали за підозрою в наявності в його сумках речей, "вкрадених з церкви".

Архієпископ Климент вважає, що справа проти нього сфабрикована.

Російські силовики офіційно не коментували інформацію про затримання Климента.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: