fbpx
Сьогодні
13:27 20 Січ 2020

Платіжки за тепло та гарячу воду перерахували у 124 містах України: деталі

131 підприємство теплокомуненерго, які здійснюють централізоване постачання опалення та гарячої води, перерахували платіжки за свої послуги у 124 містах України через зниження цін на газ.

До урядової ініціативи долучились вже 16 обласних центрів: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Кропивницький, Львів, Одеса, Рівне, Тернопіль, Харків, Херсон, Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Київ.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

За його словами, суми у платіжках знизили до 30% через те, що уряд ухвалив постанову, якою збільшив роль ціни на газ у формуванні тарифу на тепло.

"А, наприклад, у Тернополі за рішенням органів місцевого самоврядування люди отримали знижку за послуги теплопостачання за три місяці: жовтень, листопад та грудень 2019 року", — повідомив Гончарук.

Він зазначив, що розмір середньої платіжки за тепло для однокімнатної квартири у Київській області мав знизитися на 80 гривень, у Львівській — на 292 гривні.

"Уряд і надалі триматиме цю ситуацію на контролі", — додам прем'єр-міністр.

24 грудня в уряді повідомили, що ухвалили рішення, яке дозволить у більшій мірі враховувати зміну ціни на газ під час формування тарифу на опалення. За розрахунками уряду, це дозволить знизити розмір платіжки за опалення за грудень на 300-400 гривень.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: