fbpx
Сьогодні
13:20 16 Січ 2020

Регулятори затвердили стратегію розвитку фінансового сектора на 5 років: що хочуть зробити

Фінансові регулятори України затвердили стратегію розвитку фінансового сектора до 2025 року, у якій передбачили розвиток нових банківських продуктів, запровадження ринку землі та розвиток фондового ринку.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Зокрема, стратегією передбачено, що фінансові регулятори, серед яких Нацбанк, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Фонд гарантування вкладів, Мінфін та Нацкомфінпослуг, будуть працювати над посиленням захисту прав кредиторів та інвесторів, а також будуть запроваджувати в Україні європейське законодавство.

У стратегії також передбачене запровадження в Україні ринку сільськогосподарської землі, попри те, що Верховна Рада ще не ухвалила відповідний закон.

"Макроекономічний розвиток стимулюватиметься шляхом активізації кредитування малого і середнього підприємництва, зокрема фермерських господарств під заставу землі, усунення перешкод для перезапуску іпотечного кредитування, експортного фінансування", — повідомляють у Нацбанку.

Очікується, що до 2025 року Нацбанк та інші регулятори працюватимуть над запровадженням нових валютних послаблень та спрощуватимуть умови ведення бізнесу. Натомість запровадять більш жорсткий контроль за фінансовими операціями для боротьби з відмиванням грошей.

Крім цього стратегією передбачено:

  1. Посилення захисту прав споживачів фінансових послуг (відповідний закон уже ухвалила Рада),
  2. Розвиток інноваційних банківських та фінансових продуктів з використанням технології blockchain (цю технологію використовують у криптовалютах),
  3. Розвиток венчурних інвестицій (інвестицій у стартапи та переважно інноваційні підприємства),
  4. Створення платформи для краудфандингу та розвиток хмарних технологій на фінансових ринках.

"Реалізація Стратегії дасть змогу створити за п'ять років прозорий, конкурентний, стабільний та високотехнологічний фінансовий сектор. За таких умов він стане драйвером сталого та інклюзивного розвитку економіки України та сприятиме підвищенню добробуту громадян через ефективне акумулювання та перерозподіл фінансових ресурсів в економіці", — вважають у Нацбанку.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: