fbpx
Сьогодні
15:39 15 Січ 2020

Гончарук: Українці зможуть користуватися мобільним інтернетом під час польоту

Кабінет міністрів України розширив діапазон частот для мобільного зв'язку. Це дозволить користуватися мобільним інтернетом навіть під час польоту.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час свого засідання 15 січня, повідомив Гончарук.

"Українці зможуть користуватися Інтернетом навіть під час польоту в літаку! Крім того, розширення діапазону для мобільного зв'язку — це важливий крок до появи якісного інтернету в маленьких селах та віддалених регіонах", — заявив Гончарук.

За його словами, уряд також ухвалив рішення проводити розподіл частот для новітнього стандарту швидкісного зв'язку 5G через відкриті тендери. Це має сприяти зменшенню корупції у цій сфері.

За повідомленням Міністерства цифрової трансформації України, це стало можливим завдяки внесенню змін до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України.

Відтепер авіаперевізники отримали законну можливість використовувати технології супутникового зв'язку та надавати пасажирам доступ до інтернету на всіх етапах – від посадки до прибуття.

Зазначається, що європейські дослідження продемонстрували, що підключення до інтернету на бортах літаків за допомогою космічних терміналів Ка-діапазону не має негативного впливу на авіаційну безпеку під час роботи на землі.

Нові стандарти для низки радіотехнологій відкривають нові круті можливості для користувачів телекомунікаційних…

Posted by Міністерство цифрової трансформації України on Wednesday, January 15, 2020

 

Читайте: Чи вимикати гаджети в літаку і куди безпечніше сідати? Розвінчуємо 5 авіа-стереотипів

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: