fbpx
Сьогодні
22:54 09 Січ 2020

Вбивство Шеремета: судді заявили, що адвокати Кузьменко їм погрожують

Фото Reuters

Судді Апеляційного суду Києва поскаржилися на погрози та перешкоджання їхній діяльності з боку адвокатів Юлії Кузьменко, підозрюваної у вбивстві Павла Шеремета.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби судової влади України.

Йдеться, зокрема, про засідання суду, яке відбулося 20 грудня.

Тоді Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції на арешт підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко через неявку прокурорів. Захисник Кузьменко Влад Добош заявив, що не покине засідання суду, поки не розглянуть справу по суті.

Після правоохоронці зі штурмом вивели Кузьменко із зали суду, застосовуючи силу щодо протестуючих громадян.

Колегія суддів (Юрій Слива, Володимир Мельник та Тетяна Фрич) вважають, що "такі дії адвоката свідчать, що він застосував засоби та методи, які суперечать чинному законодавству, з метою дискредитації суду та здійснення на суддів незаконного впливу".

"Зазначені події привели до перешкоджання здійсненню апеляційного розгляду інших призначених до розгляду в зазначеному залі суду виробництв. Крім того, було пошкоджено майно Київського апеляційного суду, зокрема, меблі та технічні пристрої", — додали судді.

Також судді невдоволені поведінкою адвокатів під час судового засідання, яке відбулося 24 грудня. Тоді, як повідомлялося раніше, суд почав розгляд скарги на арешт Кузьменко. 37 осіб заявили про готовність взяти її на поруки.Попри це в підсумку суд вирішив залишити запобіжний захід без змін. Після зачитування рішення в залі почали скандувати "Ганьба!".

В той самий час, за інформацією суддів, адвокат "публічно висловлювався, що "кожен суддя відповість за підозрювану". Це було розцінено суддями як "погроза в зв'язку з їх професійною діяльністю".

"Отже, прояв адвокатом неповаги до суддів, висловлення ним відвертих звинувачень, критика суддів перед представниками засобів масової інформації, загрози про притягнення до відповідальності і настання негативних наслідків у зв'язку з прийнятим рішенням колегією суддів розцінюється як вчинення тиску та спроба втручання в діяльність колегії суддів та здійснення правосуддя", — йдеться в повідомленні.

З огляду на це до реєстру повідомлень про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя було зроблено відповідний запис. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів й прийнято відповідне рішення.

Раніше Антоненко заявив, що дізнався про існування Шеремета з новин вже після його загибелі.

Також Антоненко розповів, що його пов'язує з подружжям Грищенків.

Раніше ЗМІ заявили, що Антоненко вищий за чоловіка з камер відеоспостереження.

Нагадаємо, що суд не розглянув апеляцію на тримання під вартою Антоненка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: