fbpx
Сьогодні
11:56 08 Січ 2020

Українські фахівці готові летіти в Тегеран для допомоги, чекають підтвердження

Міністерство внутрішніх справ і Рада національної безпеки готові направити до Ірану групу фахівців для допомоги у пошуковій операції катастрофи українського літака.

Про це повідомляє МВС, РНБО.

МВС: "Станом на 10:30 у Міністерстві внутрішніх справ сформовано групу фахівців ДСНС України та експертної служби МВС для допомоги у пошуковій операції катастрофи українського літака в Ірані.

Наші сили очікують на рішення Уряду України та іранської сторони".

РНБО: "Данілов (Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов) закликав не поспішати з висновками щодо причин авіакатастрофи до закінчення офіційного розслідування.

Данілов повідомив, що українська сторона зараз очікує на підтвердження від Ірану щодо безпечного вильоту для двох українських літаків, які мають забрати загиблих. Також до Тегерану планують вирушити вітчизняні фахівці, які з'ясовуватимуть усі обставини катастрофи".

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Посольство України в Ірані заявило, що, за попередньою інформацією, літак розбився внаслідок аварії двигуна через технічні причини. Посольство наголошує, що наразі версія теракту виключається.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: