fbpx
Сьогодні
15:43 08 Січ 2020

Україна й Іран координуватимуть дії слідчих груп щодо авіакатастрофи МАУ, - Пристайко

Україна й Іран домовились координувати подальші дії слідчих груп у справі авіакатастрофи літака МАУ під Тегераном.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, повідомляє "Європейська правда".

"Розмовляв з міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом. Ми обидва висловили свої співчуття. Домовились тісно координувати подальші дії наших слідчих груп, щоб визначити причину жахливої авіакатастрофи рейсу PS 752 у Тегерані", – написав Пристайко у своєму Twitter.

У зв'язку із катастрофою літака Boeing-737 авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України", що виконував 8 січня рейс Тегеран – Київ, Міністерство закордонних справ України висловило співчуття рідним і близьким загиблих.

У МЗС зазначили, що катастрофа забрала життя 176 пасажирів і членів екіпажу – громадян України, Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великої Британії.

"Україна надаватиме усю необхідну підтримку і допомогу родичам і близьким загиблих громадян України. Для отримання оперативної інформації та консульської підтримки вони можуть звертатися за телефоном оперативно-кризової групи Департаменту консульської служби МЗС України +380 44 238 16 57", – йдеться у повідомленні пресслужби МЗС.

"Україна також готова максимально долучитися до розслідування причин катастрофи відповідно до норм міжнародного права, зокрема, Чиказької конвенції", – додали у відомстві.

Нагадаємо, що Президент МАУ заявив, що це був один з кращих наших літаків з надійним екіпажем.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: