fbpx
Сьогодні
15:05 08 Січ 2020

У Пуерто-Ріко стався найсильніший за сто років землетрус

Стихійне лихо знищило туристичні визначні пам'ятки, зруйнувало інфраструктуру і залишило без водопостачання 300 тисяч людей.

Землетрус магнітудою 6,4 біля південного узбережжя Пуерто-Ріко стався 7 січня.

За даними сейсмічної мережі Пуерто-Ріко, подібний сильний землетрус був у Пуерто-Ріко в 1918 році. Він викликав цунамі, в результаті якого загинуло 116 осіб, а економічний збиток склав 4 мільйони доларів, що вдвічі перевищує річний бюджет всього острова, повідомляє CNN.

Потенційні економічні втрати від нинішнього землетрусу перевищують 100 мільйонів доларів.

Цього разу зруйновані будинки – 255 осіб залишилися без даху над головою. 300 тисяч людей залишаються без водопостачання, є перебої з електрикою.

Вчорашній землетрус в Пуерто-Ріко знищив одну з туристичних визначних пам'яток цієї острівної держави — кам'яну арку Пунта Вентана.

За словами Чака Уотсона, аналітика Enki, аналітичної групи по дослідженню стихійних лих, землетрус на південному узбережжі Пуерто-Ріко може коштувати острову до 3,1 мільярда доларів економічних втрат. Кошторис враховує шкоди як державної, так і приватної власності, а також втрату туризму, заробітної плати та бізнесу через перебої в подачі електроенергії. Уотсон сказав, що висока оцінка – через численні повторні поштовхи, вражаючі і без того слабкі конструкції, а також через тривалий вплив урагану "Марія". За даними Американського товариства інженерів-будівельників, досі не відновлена частина збитку, нанесеного інфраструктурі від шторму 2017 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: