fbpx
Сьогодні
17:28 08 Січ 2020

Президент Польщі відмовився їхати на форум в Ізраїлі, де виступатиме Путін

Фото: Reuters

Президент Польщі Анджей Дуда оголосив, що не полетить 23 січня до Ізраїлю на World Holocaust Forum, що організовується у зв'язку з 75-річчям визволення табору Аушвіц-Біркенау

Про це повідомляє Польське радіо.

Причиною рішення Дуди стало те, що ізраїльські організатори не передбачили виступу польського президента, на відміну від представників Ізраїлю, Росії, Німеччини, Франції, Великої Британії та США.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що рішення президента є доцільним, адже Світовий форум Голокосту може виявитися політичною подією.

"Це добре рішення. Тим більше, що чотирма днями пізніше відбудеться присвячена цій темі зустріч в Аушвіці. Для нас важливим є вшанування пам'яті жертв за присутності тих, хто вцілів. А зустріч в Єрусалимі може, власне, виявитися зустріччю політичного характеру, зустріччю інтерпретації. Ми би хотіли цього уникнути. А тут в Аушвіці президент Анджей Дуда буде господарем зустрічі, отже він матиме можливість виступити з промовою, а також, можливо, відреагувати на слова, що прозвучать чотирма днями раніше", – пояснив він.

Нагадаємо, Президент Естонії не прийняла подаровану Путіним пляшку кримського шампанського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: