fbpx
Сьогодні
15:02 04 Січ 2020

Україна продовжить експортувати свій коньяк і шампанське до 2026 року

Україна продовжить виробляти і реалізовувати, зокрема на експорт "коньяк України" та "шампанське України" в треті країни до початку 2026 року.

Про це повідомили в українській корпорації з виноградарства і виноробної промисловості "Укрвинпром".

Згідно із заявою, Виноградно-виноробна галузь країни сьогодні працює в умовах перехідного періоду, що визначено статтею 208 Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом з іншої сторони стосовно використання географічних зазначень ЄС для позначення подібних продуктів, які походять з України.

"Для певного переліку назв виноробної продукції, зокрема для назв "шампанське" та "коньяк" – це 10-річний перехідний період, який діє до 1 січня 2026 року. Отже, це незмінна протягом найближчих років юридична ситуація", – зазначили в "Укрвинпромі".

"За оцінками фахівців, перехід на нові найменування в будь-якому разі пов'язаний з суттєвими фінансовими втратами для української виноробної галузі – це суттєве навантаження на підприємства", – зауважили в "Укрвинпром".

Наприкінці 2019 року Торгово-промислова палата України повідомила, що припиняє видавати сертифікати на напої під назвою коньяк, арманьяк, граппа, бренді і херес у зв'язку із закінченням терміну перехідного періоду після підписання Угоди про Зону вільної торгівлі. Але пізніше цю новину з сайту ТПП було вилучено.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: