fbpx
Сьогодні
16:31 24 Гру 2019

Україна припиняє експорт коньяку і шампанського: деталі

Торгово-промислова палата України (ТПП) припиняє видавати сертифікати на напої під назвою коньяк, арманьяк, граппа, бренді і херес в зв'язку із закінченням терміну перехідного періоду після підписання Угоди про Зону вільної торгівлі.

Відповідна заява розміщена на сайті ТПП.

Відповідно до додатка 3 регламенту Європейського парламенту та Ради, країнами походження, які можуть використовувати назву коньяк, арманьяк, граппа, бренді де херес, визначені відповідно Франція, Італія й Іспанія.

"Враховуючи, що в Україні закінчився перехідний період після підписання Угоди про ЗВТ, ТПП України припиняє видавати сертифікати на напої під назвою коньяк, арманьяк, граппа, бренді та херес", – сказав віцепрезидент ТПП Михайло Непран.

Віднині з України експортуватиметься вино ігристе та бренді, відповідно до кодів класифікації зовнішньоекономічної діяльності.

У жовтні президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень", ухвалений парламентом.

Цей законопроект є частиною зобов'язань України у межах угоди про асоціацію. Він повинен забезпечити захист іноземних географічних зазначень та створити підстави для створення таких зазначень в Україні.

Приклади зареєстрованих географічних зазначень – пармезан, фета, коньяк, шампанське. Наприклад, напій може називатися "коньяком", якщо він виготовлений у французькій провінції Cognac. Міцні напої інших країн, вироблені за подібною технологією, мають продаватися під назвою "бренді".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: