fbpx
Сьогодні
18:34 31 Гру 2019

"Європейська солідарність" заявила, що за рахунок України врятовано Росію

Партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" розкритикувала підписання контракту між Україною і Росією на транзит газу. 

Про це йдеться у заяві партії на офіційному сайті

"Підписавши газову угоду в такому вигляді, Україна позбавила себе можливості притягнути Росію до відповідальності за енергетичну агресію. Ця угода стала доповненням у системі відбілювання Російської Федерації, яку запроваджує нинішня влада.

Допомагаючи Росії уникнути відповідальності за збиття пасажирського літака рейсу MH17, нинішня влада видає їй Володимира Цемаха. Прикриваючи організаторів злочинів Януковича, зокрема проти Майдану, і терактів в українських містах – віддає Росії беркутівців і терористів. Така політика умиротворення агресора ставить під загрозу накладення на нього міжнародних санкцій і веде до виходу Кремля з-під відповідальності за агресію…відкрито перспективу прямого постачання російського газу в Україну і використання його як важеля тиску на нашу державу та втручання в українські справи.

Тому не дивно, що Путін обмінявся з Зеленським новорічними привітаннями. Всі підстави для цього створені. Фактично, за рахунок України врятовано "Газпром", а значить Росію", – йдеться у заяві.

В "ЄС" заявили, що останні 5 років, коли президентом України був Порошенко, "Україна мала винятково сильну позицію на газових переговорах з Росією".

Партія Порошенка заявила, що вимагає підтримувати судові процеси проти РФ щодо повернення кримських родовищ, заборонити прямі постачання в Україну російського газу, не допуститиф побудови "Північного потоку-2".

Раніше Зеленський підтвердив, що Україна і Росія підписали контракт на транзит газу на 5 років.

Україна та Газпром вже підписали мирову угоду в інвестиційному арбітражі.

Раніше, голова "Оператора газотранспортної системи України" Сергій Макогон заявив про завершення газового переговорного марафону у Відні.

Нагадаємо, що 27 грудня "Нафтогаз" отримав від "Газпрому" 2,9 мільярда доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: