fbpx
Сьогодні
13:08 30 Гру 2019

Макогон заявив про завершення газового переговорного марафону

Україна та РФ у понеділок завершили чотириденний переговорний марафон у Відні.

Про це в Facebook повідомив голова "Оператора газотранспортної системи України" Сергій Макогон.

"Сьогодні о 5:28 ранку завершили практично цілодобовий чотириденний переговорний марафон із "Газпромом" у Відні", – заявив Макогон.

"Уже лечу до Брюсселя для вирішення іншого важливого завдання – своєчасного укладення міжоператорської угоди зі словацьким оператором ГТС Eustream на підставі європейських правил", – написав він.

Довідка:

20 грудня представники Єврокомісії, України та РФ досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій. За підсумками переговорів у Мінську Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну й врегулювання взаємних вимог.

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко назвав новий газовий контракт з російським "Газпромом" "складним для всіх сторін компромісом".

Домовленості передбачають підписання контракту на 5 років з можливістю пролонгації ще на 10 років, мінімальний обсяг 65 млрд кубометрів газу в перший рік і по 40 млрд кубометрів – у наступні 4 роки, відкликання майбутніх судових позовів "Нафтогазу" і "Газпрому", згоду "Газпрому" виплатити Україні грошима до Нового року більше 2,9 млрд доларів згідно рішення Стокгольмського арбітражу.

27 грудня "Нафтогаз" отримав від "Газпрому" 2,9 мільярда доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: