fbpx
Сьогодні
13:56 23 Гру 2019

Всі банківські відділення в Україні мають стати доступними для людей з інвалідністю до 2023 року

Національний банк України зобов'язав всі українські банки зробити свої відділення доступними для людей з інвалідністю до 2023 року.

Відповідну постанову в Національному банку України ухвалили напередодні, йдеться у повідомленні прес-службі НБУ.

Забезпечення доступності банківських відділень має відбуватися у декілька етапів:

  1. До 1 січня 2021 року банки мають зробити доступними для маломобільних груп населення половину всіх відділень у Києві та містах з населенням понад 300 тисяч осіб, а також 30% всіх своїх відділень у решті населених пунктів;
  2. До 1 січня 2022 року всі банківські відділення у Києві та містах з населенням понад 300 тисяч осіб мають бути доступними для людей з інвалідністю. У решті населених пунктів доступних відділень банків має стати 70%;
  3. До 1 січня 2023 року доступними мають стати всі банківські відділення в Україні.

"Національний банк послідовно і систематично працює у напрямку забезпечення рівного доступу до фінансових послуг для всіх категорій населення. Особливу увагу регулятор приділяє забезпеченню доступу до фінансових послуг для маломобільних груп населення", — повідомили у Нацбанку.

Там зазначають, що дещо продовжили терміни, протягом яких банкам потрібно призвичаїти свої відділення для маломобільних груп населення. Це зробили на прохання банків, яким для цього потрібно виділити фінансування та затвердити фінансові плани.

Нагадаємо, що поліція продовжує моніторити роботу гральних закладів по всій Україні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: