fbpx
Сьогодні
17:02 21 Гру 2019

У Мінцифрі пояснили, як зменшать податкове навантаження на мобільних операторів

У Мінцифрі пояснили, як зменшать податкове навантаження на мобільних операторів, а також усунуть перешкоди для розвитку їхніх мереж 4G.

Про це передає прес-служба міністерства.

"Цього тижня було опубліковано Розпорядження КМУ "Про затвердження плану заходів щодо створення умов розвитку мобільного широкосмугового доступу" Ціль цього документу – зменшення податкового навантаження на мобільних операторів, а також усунення перешкод для розвитку їхніх мереж 4G", – йдеться у повідомленні.

Також, у Мінцифрі пояснили, що для цього буде зроблено:

🔸 До кінця року створимо спільну з операторами робочу групу для визначення терміну «коефіцієнт придатності радіочастотного ресурсу». Це вплине на розмір рентної плати за користування радіочастотним ресурсом залежно від придатності спектру.

🔸 Сприяємо внесенню до парламенту законопроєкту, яким, зокрема, запроваджується принцип технологічної нейтральності та можливості передачі радіочастотного ресурсу від одного оператора до іншого на комерційній основі.

🔸 Підтримуємо прийняття законопроєкту, яким встановлюється відповідальність за невиконання вимог законодавства про доступ до будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж.

🔸 Також у планах – зменшення (скасування) збору на обов'язкове пенсійне страхування з послуг стільникового зв'язку.

🔸 Розробляємо проєкт постанови, що вплине на зменшення вартості ліцензій на користування радіочастотним ресурсом. А саме – щодо зміни щорічного збільшення кроку платежів для кожного наступного року після 5 років дії ліцензії з 10% встановленої вартості на 5%. Важливо, що цей крок дасть операторам змогу інвестувати у розвиток мереж.

🔸 Окрім того, на початку року спільно з Міноборони та Генштабом закінчимо розроблення плану заходів для вивільнення діапазонів 700 МГц, 800 МГц, 900 МГц спецкористувачами.

👉 Це – лише деякі із заходів, докладніше про подробиці можна дізнатись у тексті розпорядження за посиланням.

Нагадаємо, що Мінцифри назвало перше в Україні "місто у смартфоні".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: