fbpx
Сьогодні
16:17 19 Гру 2019

Україна запускає програму фінансової підтримки підприємців на Донбасі

Міністерство фінансів України спільно з Євросоюзом запускає програму фінансової підтримки підприємців на підконтрольній уряду частині Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

В межах проєкту FinancEast Ощадбанк, Укргазбанк та "ОТП Лізинг" будуть надавати кредити малому та середньому бізнесу, частину яких будуть компенсувати коштом Євросоюзу. Загалом на програму виділити 9,5 мільйона євро.

"Сьогодні ми починаємо активну фазу реалізації програми підтримки FinancEast, яка відкриє підприємцям Донбасу доступ до різноманітних фінансових інструментів, в тому числі кредитування. Це, я переконаний, поліпшить фінансове здоров'я їхніх компаній, підвищить їхню спроможність далі зростати, розвиватися, радувати своїх клієнтів якісними продуктами та послугами", — повідомив заступник міністра фінансів Юрій Гелетій.

В межах програми підтримку, підприємці з Донбасу зможуть отримати до 50% компенсації вартості інвестиційних проєктів. Зокрема, компенсацію видаватимуть на кредит або лізинг сільськогосподарської техніки, обладнання, транспортних засобів, а також монтаж, будівництво та реконструкцію приміщень тощо.

Реалізовувати програму в Україні буде Німецько-український фонд, через який уряд планує видавати дешеві кредити для бізнесу з лютого 2020 року.

Нагадаємо, що Євросоюз продовжив санкції проти РФ до липня 2020 року.

Раніше прем'єр-міністр заявив: Уряд у повному обсязі профінансує всі захищені статті видатків, пенсії та зарплати.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: