fbpx
Сьогодні
15:49 19 Гру 2019

Прем'єр-міністр: Уряд у повному обсязі профінансує всі захищені статті видатків, пенсії та зарплати

Кабінет Міністрів у повному обсязі профінансує всі захищені статті видатків, до яких входять пенсії, зарплати і всі соціальні виплати, а також профінансує всі зобов'язання, на які відкрито асигнування.

Про це повідомляється на офіційному сайті уряду.

"Вся інформація, яку сьогодні масово розганяють в окремих ЗМІ — фейк. Усі пенсії, зарплати та соціальні виплати будуть профінансовані. В Державному бюджеті достатньо коштів для цього!" – запевнив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Він пояснив, що це тимчасове призупинення виплат казначейства за всіма іншими статтями, яке вже не раз траплялося в Україні.

"Наприкінці кожного року кожний орган намагається витратити всі гроші, які не були використані за 11 місяців до цього — хтось за декілька мільйонів купує канцтовари на наступний рік, а хтось просто майстерно привласнює ці гроші собі. Ми з цією історією хочемо закінчити", – пояснив прем'єр.

Уряд вжив заходів для недопущення безконтрольних витрат державних коштів. До кінця фінансового року, тобто до 27 грудня, Держказначейство щодня вручну переглядатиме всі виплати, які планують здійснити, щоб максимально ефективно витратити гроші українських платників податків.

"Те, що така ситуація трапилась, — це результат роботи неефективної державної машини протягом десятиліть. Зараз наша команда працює над тим, щоб ця ситуація не повторювалася більше ніколи. Але головне — люди перебувають у безпеці", – наголосив Гончарук.

Раніше повідомлялося, що Гончарук доручив міністру фінансів заблокувати виплату низки видатків.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: