fbpx
Сьогодні
13:50 17 Гру 2019

Правоохоронці розкрили схему незаконного переміщення товарів до Росії: вилучили понад 6 тон

На Харківщині правоохоронці викрили схему незаконного переміщення товарів до Російської Федерації.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, прокуратура Харківщини.

Група осіб, попередньо громадяни РФ – жителі російського міста Бєлгород, організували в Харкові "логістичний центр" та приймали замовлення на доставку товарів поза митним контролем через українсько-російський кордон.

Товари, які винахідливі ділки планували незаконно переміщувати через кордон, надходили з різних куточків України.

Росіяни у спеціальних складських приміщеннях Харкові фасували та зберігали товар, який згодом передавався кур'єрам, які незаконно переміщували його через кордон до Росії. В подальшому такі контрабандні "пакунки" вже на території РФ доставлялися кінцевим отримувачам переважно поштовими компаніями-перевізниками.

10 грудня правоохоронці провели обшуки і вилучили більше 100 ящиків та 400 мішків, де містилися товари побутового призначення, призначені для адресатів з різних регіонів Російської Федерації, а також документи, які є доказами протиправної діяльності.

Загальна вага вилученого складає понад 6000 кг (предмети одягу, взуття, рибальські приладдя, біжутерія, косметичні вироби, годинники, приладдя для паління тютюну, волоські горіхи, паливно-мастильні матеріали, комп'ютерна техніка). За попередньою оцінкою загальна вартість вилученого товару може сягати понад 10 млн грн.

Наразі до суду направлено клопотання про арешт вказаного майна та тривають подальші слідчо-розшукові дії, спрямовані на встановлення всіх учасників протиправної діяльності.

Нагадаємо, що поліція повідомила про підозру депутату облради та його спільникам, які вимагали у підприємців $860 тис.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: