fbpx
Сьогодні
19:22 14 Гру 2019

ОБСЄ: 67% жінок в Україні зазнали насильства і тільки 17% знають куди звертатись

Більше третини жінок України віком від 18 до 74 років вважає, що їхні друзі погодилися б з тим, що «хороша дружина слухається свого чоловіка, навіть якщо не згодна з ним. – 35% жінок.

Про це свідчать статистичні дані дослідження ОБСЄ про благополуччя та безпеку жінок в Україні, проведеного ОБСЄ у 2018 році.

Майже п'ята частина жінок віком від 18 до 74 років вважає, що їхні друзі погодилися б з тим, що «дружина повинна займатися сексом зі своїм чоловіком, навіть якщо їй не хочеться цього – 19% жінок.

Більше чверті жінок віком від 18 до 74 років погоджується, що домашнє насильство — це особиста справа й має вирішуватись у межах сім'ї – 26%  жінок.

Майже дві третини жінок віком від 18 до 74 років вважають, що загалом насильство над жінками з боку партнерів, знайомих чи незнайомців дуже або досить поширене – 64 % жінок.

Тільки 17% жінок звернулися за допомогою до поліції чи соціальних служб.

В межах дослідження було опитано 2 048 жінок. Результати свідчать про те, що 67% жінок в Україні віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Кожна третя із 10 або 28% опитаних жінок зазнали фізичного і сексуального насильства з боку партнера. Жінки, чиї партнери воювали під час конфлікту, частіше ставали жертвами насилля з їх боку.

Нагадаємо, ОБСЄ запустила сайт для жінок, які потерпають від насильства.

жінки насилля статистика обсє

жінки насилля статистика обсє

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: