fbpx
Сьогодні
15:38 12 Гру 2019

Баканов прозвітував про свої 100 днів: хакери, ботоферма та російські спецслужби

Голова СБУ Іван Баканов, коментуючи 100 днів своєї роботи на посаді, заявив, що за цей час було затримано 9 співробітників російських спецслужб.

Про це повідомляє прес-служба СБУ з посиланням на слова Баканова.

"Тільки з вересня цього року Служба заборонила в'їзд на територію України 283 іноземцям. Серед них – 9 діючих співробітників російських спецслужб, які проводили розвідувально-підривну діяльність проти України. В'їзд закритий і для 9 представників пропагандистських ЗМІ, зокрема російських".

СБУ успішно протидіє кіберзагрозам – відкрито 124 кримінальні провадження. Спільно з партнерами із США Службі вдалося нейтралізувати потужне хакерське угруповання. У дата-центрі під Одесою СБУ виявила майже півтори сотні серверів із тисячами хакерських ресурсів. "Нами було заблоковано тисячі протиправних посягань в інтернеті на громадян України, країн Європи, США, Японії, їх органи влади та управління, об'єкти критичної інфраструктури", – зазначив Баканов.

Баканов також розповів, що за останні два тижні у Києві СБУ ліквідувала "ботоферму", через яку хакери організовували масову реєстрацію фейкових акаунтів у соціальних мережах, активно надавали послуги російській стороні та особам, причетним до діяльності так званої "ДНР".

Детальніше із результатами роботи СБУ за останні 100 днів ви можете ознайомитись за посиланням.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: