fbpx
Сьогодні
15:52 09 Гру 2019

Зеленський підписав останній закон, необхідний для створення незалежного оператора ГТС

Фото Reuters

Президент Володимир Зелнський підписав закон, яким операція з передачі ГТС України від "Нафтогазу" до нового "Оператора ГТС" звільняється від сплати ПДВ – цей закон був останнім кроком, необхідним для завершення процесу анбандлінгу "Нафтогазу".

Про це повідомляє ОПУ.

Метою документа є створення належних умов для забезпечення виконання зобов'язань України щодо відокремлення діяльності з транспортування природного газу та забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи за протоколом про приєднання України до договору про заснування Енергетичного співтовариства, та з урахуванням відповідних положень Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Згідно з законом, до 1 січня 2022 року визначається за касовим методом дата виникнення податкових зобов'язань/податкового кредиту за операціями з постачання юридичній особі майна, що не перебуває у державній або комунальній власності, і яке використовується для забезпечення транспортування природного газу магістральними газопроводами та діяльності оператора ГТС.

Крім того, згідно з документом, тимчасово, до 1 січня 2021 року, не вважаються постачанням товарів (послуг) операції з надання (передачі) та повернення за договором позики природного газу, що використовується для забезпечення діяльності з транспортування природного газу магістральними газопроводами.

Перелік майна, що підпадає під дію цих норм, а також перелік суб'єктів господарювання із зазначеним обсягом природного газу затверджує Кабінет Міністрів України.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: